Областният управител проф. д-р Любомира Попова се включи в благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“. Тя закупи картина на художничката Галина Николова.
„Приветствам тази инициатива, че деца помагат на деца. Тя дава пример на всички нас как да се обединяваме в името на доброто, приятелството и таланта“, каза проф. Попова.
Със средствата събрани от инициатива ще бъдат закупени материали за творчество за Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ в Русаля.
Преподавателите по изобразително изкуство от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Галина Николова и Наталия Карапенчева, учителят по музика Добрин Пелтеков, техни колеги и Георги Радев от фондация „Ген. Протогеров“ са организирали кампанията.
„Деца рисуват за деца“ обединява няколко вида изкуства – изобразително, музика, словотворчество, фотография, видео. Няма строго зададена тема – малките художници рисуват по избор, после други ученици съчиняват текст по творбите и избират музика, а по цялостните композиции са заснети кратки видеоклипове, които са качени в официалния сайт на кампанията http://charity.misterj.eu/.