Поредна работна среща за създаването на общ туристически продукт проведоха областните управители от Северен централен район. Освен от петте области от района – Велико Търново, Габрово, Русе, Разград и Силистра, в нея участваха и областните управители на Плевен и Шумен, а срещата се проведе в Областна администрация в град Плевен.

На срещата бяха отчетени досегашните резултати и бяха набелязани конкретни мерки, а в дискусията участваха и експерти в сферата на туризма. От края на месец април вече функционира Фейсбук страница „Ела и съпреживей“, в която се публикува информация от културния календар на съответните области, атрактивни туристически маршрути и атракции. Само за месец май в страницата има 98 поста, 849 лайка и 1039 последователи.

Вече са разработени и кратки видеоклипове на румънски език, които да привличат още повече туристи от Северната ни съседка.

Беше решено още в кратък срок да бъде обявен конкурс за лого на общия туристически маршрут, а по предложение на областния управител на Велико Търново Людмила Илиева се реши да бъде обявен и конкурс за детска рисунка с акцент туристическите атракции в различните области. Партньори на тази инициатива ще бъдат Регионалните управления на образованието.