Студенти от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” се запознаха с дейността и основните функции на областния управител на област Велико Търново. Групата от третокурсници и четвъртокурсници от специалностите “Публична администрация” и “Стопанско управление” бе на посещение в Областна администрация. Посрещнаха ги заместник областния управител Иван Маринов и Анелия Недева – изпълняващ длъжността директор Дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”, които ги приветстваха от името на областния управител Ивайло Здравков.

Госпожа Недева запозна младежите със спецификите на дирекцията, която оглавява, като обобщи, че част от основните функции са свързани с подпомагане развитието на региона в различни сфери като образование, заетост, социални дейности, туризъм и други.

“Съвсем наскоро, например, имахме процедура по програмата “Старт в кариерата”, която дава възможност на млади хора като вас да работят в областта, която са избрали дори да нямат никакъв опит. Областният управител, както и целия му екип сме напълно отворени към подобни инициативи, тъй като сме на мнение, че на младите хора наистина трябва да се дава шанс, за да докажат, че могат да са успешни”, каза още Анелия Недева.

Заместник областния управител разказа на студентите повече за дейността на общата администрация, като им представи основните услуги, които Областна администрация предоставя на гражданите, както и начините, по които могат да се правят запитвания по различни въпроси, да се подават жалби и сигнали.

Младите хора се поинтересуваха и от техническата подготовка на изборите, която е отговорност на Дирекция “АКРРДС”. Госпожа Недева обобщи, че процесът върви по законоустановения ред и всички срокове се спазват.

След това младежите имаха възможност “на терен” да се запознаят с работата на различните отдели в администрацията. Най-интересни за тях се оказаха Човешките  ресурси и Счетоводството, като там те задаваха и различни въпроси.

Посещението на студентите  завърши с обещания за нови срещи и покана за реализиране на бъдещи съвместни инициативи.