Велико Търново отново е домакин на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“. Форумът се провежда за 19-ти пореден път, като започна снощи и продължава до 10 октомври. За първа година събитието е с нова локация – BCVT /бизнес центъра във Велико Търново/.

В церемонията по откриването се включи заместник областния управител Юлия Ликоманова – Мутафчиева. Тя успя да разгледа щандовете на всички изложители, като специално внимание отдели на гостите от Азербайджан, които изпратиха лични поздрави и рекламни материали на областния управител Ивайло Здравков. Специален гост в първия ден на борсата бе и министъра на туризма Евтим Милошев.

Сред участниците има десетки общини от цялата страна, като своя туристически потенциал показват още представители на Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония. В програмата са предвидени презентации, дегустации и тематични конференции.

МТИ „Културен туризъм“ се организира за 19-а поредна година от Община Велико Търново и Общинската агенция за туризъм „Царевград Търнов”.