Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков откри новата учебна година в Американския колеж “Аркус” в старата столица. Той се включи в тържеството, което дори лошото време в града не успя да помрачи. Приветствие към учениците, учителите и родителите отправи директорът на колежа Петър Иванов. Той поздрави всички с началото на новата учебна година и им пожела да са здрави и да следват мечтите си.

“15 септември е една от датите, които всеки от нас помни през целия си живот. Днешният ден носи много радост и вълнение на всички ни, особено на най-малките ученици, тези които за пръв път ще чуят училищния звънец.

Скъпи първокласници, днес вие прекрачвате с вълнение прага на своето първо училище. Желая ви да бъдете амбициозни и любознателни, да не спирате да търсите новото, интересното и красивото в света около Вас. Мили ученици, откривайте и развивайте своите таланти, за да пожънете успехи в различни надпревари. Растете силни и умни, уважавайте и ценете вашите учители и родители”, обърна се към децата областният управител.

Той благодари и на преподавателите, затова, че отдават живота си, за да обучават бъдещите поколения.

“Адмирирам каузата ви – да работите, за да може  нашите деца да се превърнат в по-добри хора. Пожелавам Ви да съумеете да съхраните енергията, любовта и всеотдайността, с които упражнявате своята професия. Посрещайте ежедневните предизвикателства с воля и разум”, каза още Ивайло Здравков.

Обърна се и към родителите, като ги призова винаги да са опора на децата си.

“Подкрепяйте и приветствайте усилията на Вашите наследници! Бъдете тяхна опора, но и важен коректив, за да могат те да се превърнат в знаещи и можещи хора, които да ни носят радост и гордост”, допълни губернаторът като пожела на всички “На добър час!”.

Приветствие отправиха и останалите официални гости – зам.-кметът на Община Велико Търново Мариела Цонева, зам.-областният управител Юлия Ликоманова-Мутафчиева, ректорът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Димитър Димитров и народният представител Явор Божанков.

Всички ученици, които прекрачват прага на “Аркус” за пръв път положиха и клетвата на школото.

След това гостите и възпитаниците на училището поздравиха и двама дванадесетокласници, а ученици от шести клас изпяха песен, с която призоваха всички да сме толерантни към различните.