Обновени детски площадки бяха открити днес в павликенските села Вишовград и Димча. Гост на церемониите бе заместник областният управител на Велико Търново Мастън Мастънов, който приветства инициативите. В началото на двете прояви бе отслужен водосвет за здраве и благословение. И двата обекта бяха реконструирани по проект “Рехабилитация на обществени зелени площи, детски площадки и площадно пространство в населените места от община Павликени”. Част от финансирането бе осигурено по Програма за развитие на селските райони.

Във Вишовград рехабилитираха съществуваща вече озеленена площ в центъра на селото и обновиха детската площадка на същото място. Стойността на строителните работи бе в размер на 98 507 лева, като от тях 66 594 лв. са безвъзмездна финансова помощ от ПРСР, а съфинансирането от бюджета на Община Павликени е в размер на 31 913 лв. С парите бяха обновени алеите, кътовете за отдих, съоръженията за игра. Монтирани бяха нови градински пейки и кошчета за отпадъци, чешма-фонтан и беседка. Засадени бяха нови дървета, храсти и цветя.

В Димча също бяха направени рехабилитация на обществена зелена площ и ремонт на съществуваща детска площадка в селото. Бяха монтирани нови уреди за игра, нова паркова мебел и нови кошчета. Обновени са и растителните видове. Ремонтите в Димча струваха 83 809 лева, като от тях 63 090 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а съфинансирането от бюджета на Община Павликени е в размер на 20 719 лева.