Реализирането на съвместни инициативи и проекти обсъдиха на среща днес областните управители на Велико Търново и Враца Ивайло Здравков и Николай Николов. Домакин на проявата бе Областна администрация Враца. Основният акцент бе подобряването на регионалното сътрудничество и развитието на двете области.

Тема на разговора бяха различни възможности за осъществяване на съвместни проекти в областта на инфраструктурата, програми за обучение на служители, образованието и културата. Особено внимание беше отделено на инициативи, свързани с трансграничното сътрудничество и устойчивото развитие на регионите.


“Срещата беше изключително ползотворна и съм уверен, че съвместните ни усилия ще доведат до значителни положителни промени за нашите региони,” заяви Николай Николов.
“Вярвам, че чрез сътрудничество и обмен на добри практики можем да постигнем много за развитието на нашите области,” добави в Ивайло Здравков.


Областните управители изразиха своята готовност за продължаване на диалога и сътрудничеството между двете области, като подчертаха значението на обединените усилия за постигане на общите цели и подобряване на качеството на живот на гражданите.