Областният управител Ивайло Здравков се включи в откриването на Лятната детска полицейска академия в община Елена. Инициативата е традиционна и се реализира за шеста поредна година. Тържеството се проведе в Общностния информационен център в балканското градче. Мястото не бе избрано случайно – там са и отделните кътове, в които децата ще се обучават през летните дни. Малчуганите бяха подготвили богата програма с песни, танци и стихове. След края на официалната част те получиха и подаръци – занимателни игри и спортни приспособления. Освен деца от Елена, в академията участват и младежи от селата Константин, Беброво и Каменари.

Партньори в инициативата са ОДМВР – Велико Търново, РД „ПБЗН“ – Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – село Балван и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Елена. 

В месеците до септември децата ще усвоят нови знания и умения за справяне в различни кризисни ситуации, ще се научат как да реагират при природни бедствия и аварии, ще се запознаят със стари български занаяти и ще намерят много нови приятели.

Приветствие към участниците и техните ръководители отправиха заместник-директорът на ОДМВР – Велико Търново комисар Христо Христов, кметът на Елена инж. Дилян Млъзев и инспектор Николай Александров.
Гости на тържеството бяха още  началниците на РУ – Елена, РС „ПБЗН“ – Елена, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, представители на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – село Балван, кметове и кметски наместници.