Областен управител  на област Велико Търново съобщава,  че на основание чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс на 12.04.2024 г. от 10.00  часа в „Гербова зала” на Областна администрация – Велико Търново, гр. Велико Търново, пл. Център 2, ще се проведат консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание, а именно с: коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България, партия „Възраждане“, партия  „Движение за права и свободи“, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“ за определяне състав на Районна избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за  народни представители за Четвърти изборен район – Великотърновски.

В консултациите може да участват и други партии и коалиции. Тези партии и коалиции имат право да правят предложения за членове на РИК само в условията на чл. 61, ал. 7 от Изборния кодекс.

Участниците в консултациите, имащи право да правят предложения за членове на РИК, представят документите по чл. 60, ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс