Областният управител Ивайло Здравков откри дискусионния форум „Образование – наука – бизнес“, който се проведе в Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Традиционното вече събитие е инициатива на катедра „Стопанско управление“ и на него си дават среща преподаватели, студенти, представители на бизнеса и местната власт от цялата област.

„За мен е чест да открия дискусионни форум и така да окажа институционална подкрепа на това събитие, което вече е устойчиво и дава успешни резултати“, обърна се към организаторите и участниците областният управител. По думите му резултатите се изразяват в здрава връзка и партньорство между представителите на бизнеса и образованието.

„Живеем в динамична среда, в която младите хора трябва да са гъвкави, конкурентноспособни, образовани и да притежават редица компетентности, за да се реализират на пазара на труда. Убеден съм, че тази дискусия ще ги ориентира по-добре като ги информира за тенденциите и потребностите, както и за нужните умения, които трябва да притежават, за да отговорят на очакванията на предприемачите“, подчерта Здравков.

Студентите изслушаха презентации по темите: „Мотивацията – ключът към успеха на младите хора в живота“, „Изкуственият интелект и влиянието му на пазара на труда и работните профили“, „Успешен кариерен старт“, „Нестандартни управленски подходи“, „Пет ключови елемента за изграждане на успешен онлайн бизнес“, „Съвети за оцеляване на това работно място“, както и „Възможности за заетост и реализация на младежите на територията на община В. Търново“. Лектори бяха търговски директори и мениджъри на едни от най-големите компании в областта.

Преди началото на дискусионния форум областният управител Ивайло Здравков проведе работна среща с декана на Стопанския факултет доц. д-р Милена Йоргова.