Гост на тържеството бе и заместник-областният управител Валентин Михайлов, който от името на Ротари клуб подари на д-р Валентин Точков – началник на педиатричното отделение, реплика на Казанската икона на Пресвета Богородица.

За откриването дойдоха още министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, народните представители Людмила Илиева и Димитър Николов, председателката на Фондация „За доброто“ Надежда Рангелова, президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър и други гости.

Отделението бе ремонтирано по проект „Светулка“ за над 600 000 лв. 13 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши за изцяло обновени с модерно оборудване и обзавеждане, а стените са изрисувани с приказни герои. Реновирани са лекарските кабинети, манипулационните, приемният кабинет, фоайето и главният вход.

 

„Няма държавна политика, която може да променя живота на хората, ако го няма доброто и гражданската активност. Поздравявам ви, защото да реновирате за толкова кратко време помещения в активна болница е геройство“, подчерта министър Шалапатова. Тя благодари  на всички дарители и институции, като специално подчерта, че при срещата си по-рано с областния управител се е уверила, че той е визионер и заедно ще реализират още инициативи.

Директорът на болницата д-р Даниел Илиев сподели, че е горд и щастлив от реализирането на проекта, а президентът на великотърновските ротарианци Николай Тончев също подари на отделението чудотворна икона.