В знак на уважение към делото на бележития български революционер и държавник Ивайло Здравков поднесе букет на паметника му във Велико Търново, а от името на областния управител курсанти от НВУ „В. Левски“ поставиха венец.

Годишнината бе отбелязана с военен ритуал и общоградско поклонение, в което се включиха още народният представител Димитър Николов, заместник-кметът на старата столица Нейко Генчев, заместник-ректорът на ВТУ проф. д-р Николай Кънев, представители на Общински комитет „В. Левски“, на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, граждани и ученици.

Възпитаниците на Старопрестолната гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ Гергана Русанова, Елена Велчева и Едис Георгиев изпълниха литературно-музикална композиция „Държавникът Стамболов“, а слово за живота и дейността му изнесе проф. д.и. н. Милко Палангурски, който е почетен гражданин на В. Търново и ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Честването завърши със заупокойна молитва, отслужена от Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен свещеноиконом д-р Славчо Иванов.