Срещата бе водена от заместник – областния управител Валентин Михайлов, а темата коментираха кметовете на Горна Оряховица и Лясковец Николай Рашков и Васил Христов, заместниците им в съответните ресори инж. Анелия Христова и инж. Росица Господинова, директорът на Областно пътно управление Венцислав Ангелов, директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Радостин Върбанов и инспектор Георги Игнатов от „Пътна полиция“.

Дискусията бе продължение на разговорите от миналата седмица, когато областният управител Ивайло Здравков посети на място и по сигнал на граждани конфликтния участък в Горна Оряховица.

 

На днешната среща бяха коментирани варианти за синхронизация и ремонт на общинските пътища в района на „Захарни заводи“ и индустриалните зони в общините Горна Оряховица и Лясковец.

Участниците се обединиха около нуждата от основен ремонт на надлез „Честово“, както и от необходимостта от изграждане на инфраструктура, която за в бъдеще да осигури бързи и лесни подстъпи към летището в Железничарския град, магистралите „Хемус“ и Русе – Велико Търново.

 

Следваща седмица ще се проведе поредна работна среща.