Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Горна Оряховица за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в голямата зала на кметството, като преди сесията общинските съветници, новият кмет Николай Рашков и кметовете на кметства положиха клетва да работят в интерес на гражданите и просперитета на втория по големина град в областта.

Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Иван Илиев, а временно изпълняващият длъжността кмет Деница Коева връчи на новия градоначалник символите на общината – огърлица и ключ.

По традиция областният управител поздрави местните избраници с резултатите от вота и подчерта, че в негово лице държавата протяга ръка на бъдещото управление на Община Горна Оряховица. Ивайло Здравков връчи на кмета Николай Рашков с пожелание той и екипа му да работят отговорно, да търсят диалог и единение с хората.

В първото си слово като кмет Николай Рашков увери, че ще работи с всички за всички.

“Приемам този пост като отговорност, ще дам всичко, за да оправдая вашето доверие”, увери той.

Областният управител Ивайло Здравков също се обърна към местните избраници:

„Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели, благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице са направили правилния избор. Успешна работа“, пожела Ивайло Здравков.

След словото си той даде думата на доайена сред общинските съветници инж. Павлинка Николова, която откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Постъпи само едно предложение – за Огнян Стоянов, който след тайно гласуване, конституирано от тричленна комисия по избора, бе избран са 19 гласа “за”.

“Проблемите на Горна Оряховица и населените места нямат партийна принадлежност. Те трябва да се решават с мисълта за общото добруване. Ще направя всичко възможно Общинският съвет да се отвори към гражданите и хората да знаят какво работим”, обеща новият председател на Съвета Огнян Стоянов.