Поредна жалба на жител на Самоводене стана повод областният управител Ивайло Здравков да свика заседание, в което участваха директорът на Областно пътно управление инж. Венцислав Ангелов, представители на Община Велико Търново и ОД на МВР.

В жалбата си до областния управител Марияна Колева посочва, че ул. „Полтава“, от към входа за Велико Търново, е част от главен, републикански и международен път и е обект на засилен трафик. През нея минават леко и тежкотоварни автомобили, които не се съобразяват със скоростните ограничения и провокират много високи нива на шума.

„Домовете ни са напукани, живеем в постоянно земетресение и невероятен шум, тировете влизат в селото с огромна скорост и за тях не важат ограничения и знаци“, се казва още в сигнала.

На заседанието стана ясно, че има вариант да бъдат предприети няколко конкретни мерки и то след като в Самоводене бяха направени три легнали полицая.

Преди да се пристъпи към реализация им обаче, мерките ще бъдат коментирани с жители на Самоводене, жалбоподателя и кмета на селото. По инициатива на областния управител такава среща ще се проведе на 9 ноември тази година в Областна администрация.