Заместник областният управител Валентин Михайлов бе гост на тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Великотърновския филиал на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

Церемонията се проведе в читалище „Надежда 1869 г.“ във Велико Търново, а сред официалните гости бяха още зам. кметът на историческата и духовна столица Нейко Генчев, директорите на болниците във Велико Търново и Горна Оряховица, ръководителите на Кардиологичната болница и на Комплексния онкологичен център, директорът на РЗИ и други официални лица, както и родители и приятели на младите хора.

От името на областния управител Ивайло Здравков и от свое име Валентин Михайлов отправи приветствие към дипломантите, Академическото ръководство, ректора проф. д-р Светослав Георгиев и директора на Филиала доц. д-р Весела Иванчева.

„Филиалът на Медицинския университет е част от академичното богатство на областта, а връчването на дипломите е празник, защото става дума за едни от най-хуманните специалности. Пожелавам на дипломантите успешна реализация тук в България и достойно заплащане на труда. Сигурен съм, че с придобитите знания и опит във Филиала, ще спечелите любовта и уважението на пациентите и на всички, които ще ползват вашите професионални компетенции“, подчерта Валентин Михайлов. И посъветва бъдещите акушерки и медицински сестри да бъдат смели, да влязат в професията с отговорност, любов и всеотдайност, и да носят завинаги в сърцата си Велико Търново.