Приключи лятното издание на Детската полицейска академия в община Велико Търново. Гости на тържеството, което се проведе на площадките по пътна и пожарна безопасност в с. Балван, бяха главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, областният управител Ивайло Здравков, кметът на община Велико Търново д-р инж. Даниел Панов, директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов, директорът на РДПБЗН в областния град комисар Красимир Кръстев, служители на полицията и пожарната, кметове и кметски наместници.

„Работата ви тук е особено важна и полезна за младите хора. Площадките за пътна и пожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене и първият Център за превенция и спорт са резултат от изграденото отлично сътрудничество“, подчерта главният секретар на МВР Живко Коцев. Той благодари за ангажираността на ОДМВР и РДПБЗН във Велико Търново, общината, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, кметове, кметски наместници и уредници на Центровете за работа с деца.


През лятната ваканция в беседите с полицаи и пожарникари са били ангажирани над 700 деца от Центровете за работа с деца в малките населени места в община Велико Търново. Днес малчуганите демонстрираха усвоените знания и умения за правилно пресичане на пътното платно и действията при наводнения.

Снимки: ОД МВР