Новият областен управител на Област Велико Търново Ивайло Здравков встъпи в длъжност. Той бе назначен на поста с решение №523 на Министерски съвет от 28.07.2023 г.

Ивайло Здравков бе посрещнат от досегашния служебен областен управител инж. Георги Гугучков. При предаването на поста инж. Гугучков подчерта, че в Областна администрация работят професионалисти и им благодари  за съвместната дейност.

Пред екипа  на администрацията Ивайло Здравков сподели, че ще разчита на професионализма и коректността на служителите.

„Вярвам, че в годините сте изградили добра организационна култура и тя е устойчива без значение коя фигура заема ръководна позиция. Очаквам в следващите дни да бъдат назначени заместник областните управители и се надявам, че ще сформираме добре работещ екип и ще направим така, че администрацията да работи все по-добре занапред. Всичко хубаво, което е постигнато нека да го надградим“, коментира новият областен управител Ивайло Здравков.

Той подчерта, че в работата си спазва няколко основни принципа – доверие, екипност и професионализъм.

Областният управител Ивайло Здравков е завършил икономика в СА „Д. Ценов“ в Свищов и право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

От 2003 г. до 2009 г. оглавява Агенцията по държавни вземания, преди тя да се влее в НАП. Бил е член на Великотърновската адвокатска колегия и преподавател по право. През 2016 г. печели конкурс за директор на ТД на НАП и заема този пост седем години.

В сряда Ивайло Здравков ще обяви приоритетите си пред медиите.