Областният управител инж. Георги Гугучков почете 186 годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. В знак на признателност той поднесе букет на паметника му във Велико Търново, а от негово име курсанти от Националния военен университет положиха венец. Церемонията уважиха още заместник областният управител Станислав Николов, заместник кметът на старата столица проф. Георги Камарашев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Анна Иванова, началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, представители на Общински комитет „Васил Левски“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, общински съветници и граждани.

Церемонията започна с приемане на строя от Началника на Националния военен университет и продължи с поетичен рецитал и слово на бригаден генерал Иван Маламов.

След поднасянето на венци и цветя Почетният караул на Националния военен университет премина пред паметника на Апостола в тържествен марш.

Честването бе организирано от Община Велико Търново и НВУ.