Областният управител инж. Георги Гугучков и заместникът му Станислав Николов бяха гости на тържествата по случай 80-годишнината от обявяването на Павликени за град, който отбелязва своя празник на Петровден и големия християнски празник в чест на християнските апостоли Петър и Павел.

Инж. Георги Гугучков изпрати поздравителен адрес до кмета на общината инж. Емануил Манолов и председателя на Общинския съвет Христо Кавалски. В него се подчертава напредъка на града и общината в инженерната, социална, културна и спортна инфраструктура, който по думите на инж. Гугучков за повод за удовлетворение и мотивация за надграждане на усилията.

Областният управител уважи и тържествената сесия на местния парламент. На заседанието бяха обявени новите почетни граждани на Павликени – инж. Стефан Стефанов посмъртно, който е бил два мандата кмет на общината, инж. Дончо Дончев – два пъти председател на Общинския съвет и седем мандата общински съветник, както и Евгения Маринова – дългогодишен директор на Детска градина „Слънце“.

Празникът на Павликени започна рано сутринта с тържествена литургия в църквата „Рождество на пресвета Богородица“. След заседанието на Общинския съвет официалните гости и кметът на града приветстваха жителите на Павликени. В словото си градоначалникът инж. Емануил Манолов подчерта, че историята на града е древна, а първите сведения за него датират от античността. Инж. Манолов очерта и преспективите:

„Павликени ще бъде градът с най-близкото остояние от предвидения проект за изграждане на АМ „Хемус“, а това води до засилен инвеститорски интерес. През последните години общината има изпълнени над 100 проекта по различни европейски, национални и местни инфраструктурни и социални програми“, посочи още той.

С празнично послание към жителите на града се обърна и заместник областният управител Станислав Николов:

„Най-голямото богатство на града сте вие – хората, които живеете, работите и отглеждате децата си тук. Вие го правите гостоприемен, уютен, красив, чист, интересен, пълен с мечти и надежди. Запазете духа на Павликени жив като пазите и поддържате живи традиционните български ценности, съчетавайки ги с новите възможности, които предлага съвременния свят“, каза в словото си Станислав Николов.

Празникът продължи с концерт на местни състави и илюминации. Сред официалните гости бяха още кметове от областта, народни представители, Великотърновския митрополит Григорий, представители на институции.