Заместник областният управител Станислав Николов  бе гост на церемонията по награждаването на най-изявените педагози от Великотърновска област. Станалото вече традиционно тържество се проведе в сградата на Регионалното управление на образованието, а плакетите бяха връчени от инж. Розалия Личева, която е началник на институцията.

Заместник областният управител Станислав Николов приветства наградените. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име, той изтъкна, че присъствието му на церемонията е знак за институционално и лично уважение към труда и усърдието на преподавателите.

„Поклон към вашата благородна професия, към ежедневния ви труд! Запазете будителския си дух, обичта към децата и винаги провокирайте тяхното, а и вашето любопитство и жажда за нови знания. Пожелавам ви здраве и още много върхове, с които да се гордеете“, каза Станислав Николов.

В категорията „Директор на училище“ наградата получи Радка Станева, която ръководи ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени. Отличието за заместник-директор на училище беше присъдено на Валентина Найденова от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица.

В категорията „Директор на детска градина“ наградата също отиде в Павликени. Тя беше получена от Магдалена Алексиева, която ръководи ДГ „8 март“.

Наградата „Учител в начален етап“ беше връчена за Людмила Тодорова от ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново, а тази за учител в прогимназиален етап получи Грета Гюнева-Косева от ОУ „П. Р. Славейко“ в старата столица.

При учителите в гимназиалния етап отличието беше присъдено на двама души. Награда в категорията получиха инж. Красимир Николов от ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица и Юра Лужецка от СУ „Бачо Киро“ в Павликени.

За първа година беше връчена и награда за училищен психолог, която беше спечелена от Илияна Василева, която работи в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

 

Отличена беше и номинираната за националната награда „Св. Иван Рилски“ на МОН д-р Евгения Илиева, която е директор на ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново. А на местно ниво награди за същото отличие получиха 12 учители.

Наградени бяха и учителите, които са допринесли за подготовката на своите ученици, класирани между първо и трето място на национални състезания и олимпиади в календара на МОН. Отличени бяха 26 души, които са помогнали на над 40 деца да получат призови места.