Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на Годишната отчетна конференция на Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. 33-ма от всичките 53-ма членове на Централния съвет се събраха в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново, за да отчетат дейността на структурите си през последната година.

Конференцията започна с изпълнение на химна на Република България и химна на Българската армия „Велик е нашият войник“. След това всички присъстващи сведоха глави за минута мълчание в памет на приятелите и колегите си, членове на организацията, които са починали през последните месеци.

„Командването на Националния военен университет „Васил Левски“ високо оценява вашата дейност, защото запасното войнство е живата връзка между народа и армията, с примера който давате на вашите последователи, които днес са на ръководни позиции в Министерството на отбраната или служат в редиците на структурите и формирования от Българската армия, както и на обучаемите курсанти и кадети. В тази си роля Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е най-голямата и успешна военно-патриотична организация в България, призната на национално и международно ниво“, каза заместник-началникът на Военния университет полк. Георги Крайнов, който като домакин откри конференцията и приветства участниците в нея.

„Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е непартийна, доброволна, военно-патриотична и военно-родолюбива организация. Ние поддържаме постоянно жива връзката между армията и народа. Грижим се за своите членове, а също така и организираме и провеждаме мероприятия за военно-патриотичното и родолюбиво възпитание на подрастващото поколение“, каза председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.з. генерал Златан Стойков.

С приветствени думи се обърна и областният управител инж. Георги Гугучков, който е полковник от запаса. Той подчерта доброто взаимодействие между Областна администрация Велико Търново и организацията, както и нейното значение за съхраняване на историческата памет. Съвсем наскоро инж. Гугучков бе удостоен с плакет, грамота и трибагреник за приноса си към дейността на областната структура на организацията.

Сред официалните гости беше и заместник кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев.

След приключване на конференцията, делегатите поднесоха венец пред паметника на Васил Левски.