Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на празника на Горна Оряховица. В поздравителен адрес към гражданите и месното ръководство инж. Гугучков подчерта, че хората са най-голямото богатство на града и пожела здраве, благоденствие, личен и обществен просперитет.

Той бе гост и на тържествената сесия на Общинския съвет, на която бяха обявени носителите на тазгодишните награди на името на града, допринесли за обществения живот в различни сфери.

За принос в образованието награда получи Цветанка Николова, старши учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В сферата на културата бяха отличени двама души, които работят в екип – журналистът Мартин Георгиев и операторът Пламен Иванов.

В областта на спорта с приз се окичи Йордан Ризов, който е съдия по волейбол – републиканска категория и през далечната вече 1996 г. създава волейболния клуб „Спартак“, а през 2013 г. е избран за председател и треньор на новия клуб „Импулс“.

В сферата на социалните дейности наградата получи екип от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН, който участва в спасителни мисии, дейности при ликвидирани на бедствия и помощни операции.

С награда за принос в здравеопазването бе отличена главната медицинска сестра на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Румяна Мусева.

Почетен знак получи и обявеният за пожарникар на 2022 г. инж. Георги Тодоров, който ръководи горнооряховските пожарникари.

Наградите бяха връчени от кмета на общината инж. Добромир Добрев. Тържествената сесия бе уважена от народните представители проф. Костадин Ангелов, Димитър Николов и Людмила Илиева, Великотърновският митрополит Григорий, кметът на Велико Търново д-р инж. Даниел Панов, който е и председател на НСОРБ, кметове, председатели на местни парламента и представители на институции от цялата област, както и от делегации на побратимените градове.

След награждаването председателят на Общинския съвет и кметът издигнаха знамето на града, а дядо Григорий благослови жителите на Горна Оряховица. Музикален поздрав отправиха малките мажоретки от ДГ „Здравец“ и Симеон Симеонов от вокалната школа на Аделина Колева, която също е почетен гражданин на Горна Оряховица. Празникът завърши с концерт и заря.