Областният управител инж. Георги Гугучков бе отличен с почетен знак „признателност“, трибагреник и грамота от Съюза на ветераните от войните в България. Те му бяха връчени от Атанас Величков, който е председател на организацията във Великотърновска област.

Отличието е връчено със заповед на председателя на Съюза на ветераните от войните в България доц. д-р Иван Сечанов и с решение на Централното управление на организацията. То е присъдено на инж. Гугучков за активния му принос, цялостно съдействие към дейността на съюза.

През годините подобно признание от Съюза на ветераните във войните са получавали министърът на младежта и спорта Весела Лечева, началникът на НВУ „В. Левски“ във Велико Търново бригаден генерал Иван Маламов, проф. дхн. Михаил Харалампиев и директорът на Държавния военен архив в старата столица Светлин Радев.

„Приемам това отличие с удовлетворение от съвместната дейност между Областна администрация Велико Търново и Областната структура на Съюза на ветераните от войните в България. Между нас има добро институционално взаимодействие и още веднъж използвам възможността да засвидетелствам уважението си към членовете на организацията“, коментира областният управител инж. Георги Гугучков.