Седем ученици от VIII клас на СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Горна Оряховица, които реализират дейности то „Програма за училищни посланици на Европейския парламент“ посетиха Областна администрация Велико Търново. Те бяха придружавани от Даниела Велчева и Пламена Кръстева, който са ръководители на дейностите по програмата и старши посланици.

Осмокласниците бяха приети в Гербовата зала на Областна администрация от областния управител инж. Георги Гугучков. На срещата присъстваха заместникът му Станислав Николов и главният секретар Петя Райкова.

Инж. разказа за правомощията, дейността и отговорностите на областния управител и неговия екип. Той запозна учениците с държавното устройство, както и с географските, икономическите и териториални характеристики на Великотърновска област. Главният секретар на Областна администрация Петя Райкова разясни подробности относно структурата и дейността на ведомството, координацията между институциите на местната и държавната власт, както и конкретните задачи на двете дирекции в Областна администрация. Заместник областният управител Станислав Николов обясни на учениците допълнителни детайли от работата на институцията.

Осмокласниците споделиха, че са доволни от срещата, която по думите им е била полезна и интересна. Те демонстрираха знанията си, свързани с част от институциите на Европейския съюз и българското местно самоуправление.

В края  на срещата областният управител инж. Георги Гугучков пожела на своите гости да бъдат здрави, да имат успехи в учението и един ден да бъдат полезни на родния край и на България.