Заместник областният управител Станислав Николов почете Деня на храбростта и Българската армия. От името на областният управител инж. Георги Гугучков той поднесе букет на паметника „Майка България“ във Велико Търново, а в знак на признателност към воините, загинали за освобождението и независимостта на България, курсанти от НВУ „В. Левски“ поднесоха венец.

Празникът бе отбелязан с военен ритуал и поднасяне на цветя и пред Паметната плоча на Военния клуб, Арката на генералите и пред паметника на генерал Сава Муткуров.

Сред официалните гости, които почетоха празника, бяха още заместник кметът на Велико Търново Снежана Данева – Иванова, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, общински съветници, представители на Областните съюзи на ветераните и сержантите и офицерите от резерва и запаса.

Празникът продължи с фолклорната програма „Светъл ден, Гергьовден“ в парк „Дружба“ във Велико Търново. Вечерта от 21,15 ч. ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Община Велико Търново припомня, че до 24 май посещенията в Мултимедийния център „Царевград Търнов“ са безплатни.