В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия областният управител инж. Георги Гугучков покани на среща представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Великотърновска област. В знак на уважение и благодарност към приноса им инж. Гугучков, който е полковник от резерва, връчи на областния председател на организацията – полковник проф. д-р Михаил Харалампиев почетен плакет и благодарствен адрес.

„Дължим уважение на Българската армия – стожер на държавността, дължим уважение и на вас – офицерите и сержантите от запаса и резерва, чийто пример за вярна служба, доблест и чест е много нужен на младото поколение“, се казва в поздравителния адрес.

На срещата присъстваха още заместник председателят на областната организация и председател на общинската във Велико Търново – полковник Иван Петров и председателят на структурата в Горна Оряховица – подполковник Цветан Цветков.

На срещата стана ясно, че активните членове на организацията в областта са около 1 400 човека. Свои местни структури офицерите и сержантите от запаса и резерва имат в почти всички общини на региона. По традиция те ще отбележат Деня на храбростта и Българската армия с поднасяне на венци и цветя пред военните паметници в различните общини. В навечерието на празника членовете на областната организация очакват с надежда да бъде приет Закона за запасното войнство.