Заместник областният управител Станислав Николов уважи патронния празник на СУ „Ангел Каралийчев“ в град Стражица. Тържеството премина с голям концерт на възпитаниците на учебната институция, който се проведе в спортната зала на града. Сред официалните гости бяха кметът на общината Йордан Цонев, председателят на общинския съвет Илиян Маринов, представител на Регионалното управление на образованието, както и много родители.

От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име Станислав Николов поздрави директорката на СУ „Ангел Каралийчев“ инж. Катя Петрова, учителите, непедагогическия персонал, както и всички над 500 ученици:

„Впечатлен съм от отличната материална и учебно-техническа база, с която разполагате, както и от условията, които сте създали и поддържате. Това гарантира един наистина съвременен, модерен и успешен образователен процес. Убеден съм, че с упоритост ще съумеете да разгърнете още своя  потенциал“, подчерта заместник областният управител.

По думите на Станислав Николов СУ „Ангел Каралийчев“ има дълга и изпълнена с предизвикателства история, ознаменувана с отлични постижения в образованието, изкуството, науката и спорта.

„Нека училището да продължи да вдъхновява и да дава възможност на учениците си за много години напред и нека винаги да бъде фар на надеждата и напредъка в нашата общност като не спира да възпитава изключителни ученици, които да стават пълноценни граждани и лидери в своите бъдещи професии. На ръководството и екипа пожелавам много енергия, мотивация и успешни проекти. Уверявам ви, че в лицето на Областна администрация имате един надежден и коректен партньор и приятел. На всички ученици пожелавам да са упорити в усвояване на знанията, да са любопитни и креативни. Да мечтаят и да се борят за сбъдване на мечтите си“, каза още Станислав Николов.

Директорката на училището инж. Катя Петрова изтъкна в словото си, че образователната институция разполага със специализирани кабинети по различните предмети, има 6 компютърни зали, богата библиотека, спортна зала, просторна занималня в отделен корпус. Инж. Петрова изтъкна, че предпоставка за високите учебни резултати на възпитаниците е отличната професионална и педагогическа подготовка на учителите.

„Гордост за училището са изявите на учениците по олимпиади, конкурси, изложби и състезания. Работим в екип, уважаваме всички, които имат продуктивни идеи, инициативи и иновации, и работят за успеха и имиджа на училището“, каза още неговата директорка.

Концертната програма за празника продължи два часа под аплодисментите на пълната зала.