Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на XI-та редовна отчетно-изборна конференция на Синдикален регионален съюз „Подкрепа“ във Велико Търново. Форумът се проведе в голямата зала на общината и в него участваха 105 делегати от цялата област.

Конференцията уважиха президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, икономическият съветник Ваня Григорова, кметовете на Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Лясковец, работодателски организации и общественици.

Успешна работа на конференцията пожела в приветствието си областният управител инж. Георги Гугучков. Той призова работещите да отстояват правата си пред работодателите и подчерта, че от началото на демократичните промени КТ „Подкрепа“ е символ на свободата и отстояване на фундаменталните права на работното място.

„Тази лампичка, която в началото на промените в България светеше постоянно , този неин блясък да не намалява“, каза още областният управител.

По думите му Областна администрация Велико Търново и регионалното ръководство на КТ „Подкрепа“ имат ефективен диалог, добро сътрудничество и социално партньорство, както и общи цели – подобряване условията на труд и на почивка, постигане на адекватни трудови възнаграждения, създаване на благоприятна среда.

В отчета за досегашната си  дейност председателят на СРС „Подкрепа“ Дешка Мандикова също благодари на областния управител за успешното взаимодействие.