Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на Националното събрание на Българския младежки червен кръст. Тридневният форум се провежда в Арбанаси и на него присъстват 60 делегати от цялата страна на най-голямата доброволческа младежка организация в страната.

Форумът е бе уважен от много официални гости, сред които кметът на Велико Търново д-р инж. Даниел Панов, началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, директорът на РД на ПБЗН комисар Красимир Кръстев, директорът на МОБАЛ д-р Красимир Попов, заместник генералният директор на БЧК д-р Славита Джамбазова.

Събитието започна с благослов от Великотърновския митрополит Григорий, а д-р Галина Гарева, която е председател на областната структура на организацията приветства гости и участници.

Ползотворна работа на Националното събрание пожела и областният управител инж. Георги Гугучков:

„Областната организация на БЧК е институция! Младите доброволци имат отличен пример и нека да го следват“, подчерта инж. Гугучков. По думите му форумът е повод за равносметка не само от страна на младите червенокръстци, но и от страна на цялото общество.

„Всички ние, обикновените граждани дължим много на БЧК, респективно на младежката му организация, защото вашата ежедневна мисия е да помагате на уязвимите и изпаднали в бедствия или в кризисни ситуации хора.

Вие давате най-добрия пример на цялото общество. Вие сте като бялата лястовица – символ на надеждата и на увереността, че когато се работи за общото благо успехът винаги идва.

Изказвам искрената си благодарност за неуморния ви труд и многобройните ви мисии и ви пожелавам успешна работа“, подчерта областният управител.

Делегатите бяха поздравени и от кмета на Велико Търново д-р инж. Даниел Панов.

Предстои събранието на отчете дейността си за миналата година и да набележи план за работа през 2023 г.