Областният управител инж. Георги Гугучков подкрепи благотворителна инициатива за закупуване на лампа за фототерапия за нуждите на отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Лампата е на стойност 4 500 лв., а средства за нея се събират чрез продажба на билети с цена 10.00 лв. за благотворителен концерт. Концертът е организиран от „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“, Лео и танцовата школа „Рали“. Той ще се проведе тази вечер от 18.30 ч. в МДТ „Константин Кисимов“ и в него ще участват школата по танци „Рали“, „Джуиър бенд“, Александър Момински, Кристина Енчева, „Търновче“ и др. Проявата е под надслов: „От децата на Велико Търново за децата на Велико Търново“.

Това сподели на среща с инж. Георги Гугучков и заместника му Станислав Николов президентът на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“ г-жа Розалина Панова. Тя разказа още, че клубът е учреден през 2020 г. и в него членуват 30 мъже и жени. За краткото време от своето  създаване клубът е реализирал редица инициативи. Сред тях са традиционните състезания по шах и табла за хора с нарушено зрение, международното ежегодно състезание „Плакат на мира“, осигурена е и чешма за двора на детска гадина „Шареният замък“.  В момента се подготвя градският етап на  състезанието „Буквоплед“, в който ще участват второкласници от всички училища във Велико Търново. С дарения и лични средства са осигурени и 14 000 лв. за четиригодишна стипендия на студент от бакалавърска степен, който е в неравностойно положение. Определена е и комисията, която ще одобри кандидатът, който ще получава по 300 лв. месечно за периода на следването си, съобщи още Розалина Панова.

Тя благодари на областния управител, който осигури 10 билета за служители от Областната администрация за благотворителния концерт.