Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на официалното откриване на изложбата „Фотодесант“ на Вилхелм Йоцов. Експозицията от 30 уникални  кадри, заснети през последните 20 години, е експонирана в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Тя обхваща моменти от военни обучения, тренировки, официални празници, портрети на офицери и един огнен залез от района на Безмер.

Това е четвъртата самостоятелна изложба на Вилхелм Йоцов, а Велико Търново е петият град, в който тя бе представена.

Голяма част от кадрите са „взривяващи“, показващи снаряди в полет. Целта е да се покаже високия професионализъм на хората от Българската армия.

„За мен като заместник областен управител на Велико Търново е чест да бъда от това събитие и да отбележа постиженията на нашите войници и реализацията на творческите търсения на г-н Йоцов“, изтъкна в словото си Станислав Николов. По думите му подобни прояви ще вдъхновяват и насърчават военните, а всички останали – да почитат приноса им към страната ни.

Събитието бе открито и от началника на НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново бригаден генерал Иван Маламови и уважено от курсанти, и от много гости.