„Всичко зависи от нас и от това кой не подкрепя, и кой стои зад гърба ни. Ние избираме по кой път да поемем. Ние градим нашето бъдеще и голям принос за това имат семейството, учителите и нашата вътрешна нагласа“.

Това каза победителката в областния конкурс  – десетокласничката от ПГСАГ във В. Търново Магдалена Демирева, чието послание: „Царе и слава, дух, култура и незбрава“ ще бъде гравирано от името на Областна администрация Велико Търново на мраморна плоча, изобразяваща картата на България в основата на висок 111-метров пилон на Рожен.

Магдалена Демирева получи почетен плакет на Областния управител и грамота от Регионалното управление на образованието.

Церемонията по награждаването на призьорите се проведе в Гербовата зала на Областна администрация и бе водена от заместник областния управител Станислав Николов. Гости на събитието бяха Катя Николова – началник – отдел в РУО, Аделина Николова – експерт, преподавателките по БЕЛ в ПГСАГ Нели Гергенчева и Цветелина Маринова от СУ „Ем. Станев“, учителката от ПГМД Николина Колева и Кремена Крумова от Общинско радио „Велико Търново“.

Партньори в конкурса на Областна администрация Велико Търново бяха Регионалният инспекторат по образование и общинското радио.

„От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от мое име поздравявам всички участници за отличната работа и отдадеността им да разпространяват положителни послания за бъдещите поколения. Вие работихте упорито и ангажирано и ние се гордеем с всеки един от вас. Благодаря на родителите и учителите, които насърчават и подкрепят тези млади умове в творческите им търсения“, подчерта заместник областният управител Станислав Николов.

От името на областния управител той връчи поздравителни адреси на най-добре представилите се в конкурса. Младите хора бяха отличени и с грамоти от Регионалното управление на образоването за оригинално послание. Грамота от Общинско радио „Велико Търново“ получи най-младият участник – шестокласникът от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново Димитър Петков.

Ето и останалите наградени:

Х клас при ПГСАГ гр. В. Търново, специалност „архитектура и строителство“

IХ клас при ПГСАГ гр. В. Търново, специалност „интериорен дизайн“

Венцислав Колев ХII клас в СУ „Ем. Станев“

Пламена Даскалова от ПГМД гр. Велико Търново