Областният управител инж. Георги Гугучков гостува на откриването на фотоизложбата „АПОКАЛИПСИС ПО РИХТЕР“. Експозицията бе открита в четвъртък вечерта в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Тя се осъществява със съдействието на Общината и Съюза на българските журналисти във Велико Търново, а събитието уважиха много официални гости.

Изложбата представя 40 фотоса от три града в епицентъра на опустошителното земетресение от началото на месец февруари тази година  в Република Турция. Покъртителните кадри са дело на оператора Пламен Иванов и  спасителя Мирослав Маринов.

Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и служител от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в единадесет дневна спасителна мисия след труса в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман. След завръщането си той и колегите му бяха наградени от областния управител за успешната мисия, в която извадиха живи изпод руините четирима души, в това число и дете…

Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на журналистите от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за няколко телевизии. В продължение на десет дни той бе командирован от Нова телевизия в най-засегнатия район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия.

Фотоизложбата бе открита от репортера Мартин Георгиев, който също отразяваше последиците от катастрофалните земетресения на място…