Заместник областният управител Станислав Николов уважи честванията във Велико Търново за Националния празник 3 март. От името на областния управител инж. Георги Гугучков курсанти от НВУ поднесоха венец в знак на признателност на паметника „Майка България“, Станислав Николов се поклони и положи букети на паметниците „Майка България“ и на генерал майор Сава Муткуров.

Честванията започнаха с военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България от 10,30 ч. пред сградата на Общината. Празнично слово поднесе кметът инж. Даниел Панов. Той връчи и Академичната награда „3-ти март” на курсант старшина Богдан Кенаров, който завършва обучението си в НВУ „Васил Левски” във факултет „Сигурност и отбрана” по военна специализация „Разузнаване” и гражданска специалност „Национална и регионална сигурност”.

Честването на националния ни празник продължи с литературна композиция, изпълнена от ученици от ПМГ „Васил Друмев“. Празничен благослов  отслужи Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.

След поднасянето на венци и цветя на паметника „Майка България“ Почетният караул на НВУ премина с тържествен марш в центъра на Велико Търново.

Празникът продължи с концерт на Ансамбъл „Чинари“  пред сградата на Общината.