УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО,
СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам ви по случай 3 март – Националния празник на Република България!

На този ден преди 145 години се сбъдва вековния копнеж на българския народ за свобода! Това е ден за памет и за преклонение! Ден, в който трябва да отдадем почит на всички, които са поставили вярата и освобождението на Отечеството над себе си! Да си припомним с гордост, че изпепелената от петвековните пожарища българска земя е населена от народ, който през всичките столетия на тъмното робство е запазил и отстоявал православната вяра, борческият и съзидателният си дух, стремежът към свободата и независимостта!

Нека  сведем глави пред подвига на героите, дали живота си за свободата на България – хилядите опълченци, руски, румънски, украински и фински воини. Да останем верни на идеалите на Васил Левски и Христо Ботев, да научим децата си, че свободата не е даденост, а ценност, която трябва да отстояваме всеки ден!

Безграничната и безкористна любов и всеотдайност на дедите ни към майка България ни задължава да бъдем единни, да се докажем достойни за тяхната кауза и да предадем на потомците завета им – свято и свободно Отечество!

Пожелавам на всички жители на област Велико Търново здраве и повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни наследници на всички бележити българи!

ЧЕСТИТА СВОБОДА!

ИНЖ. ГЕОРГИ ГУГУЧКОВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ