Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на патронния празник на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. 41-ят рожден ден на образователната институция бе отбелязан с голям концерт на възпитаниците й в препълнената актова зала на училището. Гости на събитието бяха още инж. Розалия Личева – началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново, бивши директори на СУ „Емилиян Станев“, образователни експерти и родители на учениците.

От името на областния управител инж. Георги Гугучков заместникът му Станислав Николов областният управител Станислав Николов връчи поздравителен адрес на директорката на средното училище Кина Котларска.

„Имате пълно основание да се гордеете с постиженията, утвърдения авторитет и традициите на вашата образователна институция. Тези успехи са плод, както на вашия упорит труд, така и на труда и обичта на поколения учители, които с всеотдайност са писали историята на СУ „Емилиян Станев“, се казва в поздравителния адрес.

Заместник областният управител Станислав Николов също поздрави за празника ръководството, учителите и учениците:

„Висококвалифицираният педагогически колектив, отличната подготовка на учениците и новаторските решения на ръководството нареждат вашето училище сред най-добрите като вдигат нивото на образованието във Велико Търново и областта до висотата на най-добрите национални примери. С използването на модерни бизнес похвати като SWOT и PEST анализ вие отправяте адекватен поглед в настоящето, за да дефинирате своите слаби страни и заплахи и да ги превърнете в преимущество и възможности“, подчерта Станислав Николов.

Той се обърна и към учениците в посланието да мечтаят, да бъдат любопитни, целеустремени и упорити в усвояването на знанията. И цитира патрона на училището – великият Емилиян Станев, който казва, че към всичко трябва да се подхожда с любов – към цветето, към дървото, към птицата и човека…