Областният управител инж. Георги Гугучков уважи празника на град Сухиндол и Деня на лозарите и винопроизводителите. Той се включи в символичното зарязване на лозята и в празничното традиционно шествие.
Официални гости на тържествата, организирани от кмета инж. Пламен Чернев, бяха още вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник министъра на вътрешните работи Моника Димитрова – Бийчър, кметове от областта, представители на институции, общественици и граждани.
„Сухиндол е специално място. Тук отпреди 5 хил. години се е произвеждало най-хубавото вино, защото траките са смятали, че само с тази напитка могат да достигнат до боговете. Сухиндолската земя е благословена. Цели 158 години този празник е в календара на общината и по традиция тук за него от близко и далеч се завръщат родените в Сухиндол. Местните почитат традициите, защото в тях е мъдростта на миналите поколения, която те предават на своите деца“, изтъкна в поздравителното си слово към гражданите и гостите на празника вицепрезидентът Илияна Йотова.
В поздравителен адрес до кмета и жителите на община Сухиндол областният управител инж. Георги Гугучков подчерта, че празникът е специален, защото лозата и виното символизират младостта и плодородието.
„Благодаря ви, че пазите и предавате на поколенията българските обичаи. Приемете моите сърдечни поздрави за здраве и просперитет“, се казва още в поздравителния адрес от областния управител.