Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на тържеството по случай официалното откриване на новите помещения на полицейския участък в град Сухиндол.

Домакин на церемонията бе кметът на общината инж. Пламен Чернев, а новите помещения на полицейския участък са оборудвани изцяло със средства от общинския бюджет. За откриването в Сухиндол дойдоха заместник министърът на МВР Моника Димитрова – Бийчър и Розалия Иванова – директор на Дирекция „Управление на собствеността“ в МВР.

Преди тържеството те проведоха работна среща с кмета, областния управител, директора на ОД МВР старши комисар Димитър Машов и началникът на полицейския участък в град Павликени Иван Тодоров. На срещата бе подчертано доброто взаимодействие между институциите, а заместник министър Моника Бийчер увери, че при необходимост община Сухиндол винаги може да разчита на помощта на ръководството на МВР.

„Ние не правим разлика. Системата е една и към всички се отнасяме с еднаква отговорност и уважение“, допълни тя и благодари за топлото посрещане.

На срещата присъства и 83-годишният пенсионер Кольо Колев, който е най-дългогодишният служител на полицейския участък в община Сухиндол. Той получи специален подарък от кмета Пламен Чернев и поздравителен адрес от старши комисар Димитър Машов. Да е здрав, все така полезен със своя опит и съвети му пожела и заместник министъра Моника Бийчер.

Тя, заедно с кмета на Сухиндол и директора на ОД МВР прерязаха лентата на новите помещения.

„Когато работим в екип, нещата се случват. Винаги сме били един отбор с полицията, заедно сме и в делник и празник, за нас няма работно време. Самосъзнанието, обичта към традициите, родолюбието и уважението към институциите не са минало, напротив, това е бъдещето. Трябва да възпитаваме децата си в това, защото само мъдростта и вярата в закона могат да ръководят нашия градеж като управници“, заяви при откриването на обновения участък кметът на града. Той благодари за доброто взаимодействие и на областния управител и подчерта, че с него са започнали най-важният инфраструктурен обект за общината – укрепването на свлачището по пътя за Севлиево.

„Пожелавам ви здраве, мирна и добра година. Съхранете духа на това място. Усеща се вярата и топлината на града – запазете ги и работете съвестно“, каза и заместник министър Моника Бийчер.

Отец Христо отслужи молебен за здраве, а ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ поздравиха гостите с музикална програма.