Областният управител инж. Георги Гугучков и заместниците му Петя Райкова и Станислав Николов се включиха в Богоявленските празници във Велико Търново. Те уважиха ритуала по Водосвет на бойното знаме, който се проведе на площад „Цар Асен I“, а преди това присъстваха на служба в Катедралния храм „Рождество на Света Богородица“, където Великотърновският митрополит Григорий извърши тържествен богоявленски водосвет.

След края на службата се проведе литийно шествие до квартал „Асенов“ и Владишкия мост, където във водите на река Янтра по традиция бе хвърлен кръста за Йордановден. Пръв до него достигна 17-годишният именник Йордан Стоянов, който е ученик в Природо-математическата гимназия във Велико Търново. Йордан се пребори за кръста с десетки войници и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“. Той сподели, че следващата година за Йордановден ще отиде в Калофер, а по думите му чувството да извади кръста от водите е неописуемо.

Сред официалните гости, които присъстваха на Богоявленските празници, бяха още кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, заместникът му Нейко Генчев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов, както и други представители на институции.

На Владишкия мост бяха и възпитаници на ДГ „Соня“, които впечатлиха търновци с униформите си на български войници.