Коледарска група от училищния танцов състав „Буровче“ на НУ „Цани Гинчев“ град Лясковец гостува на Областна администрация. Те поздравиха домакините с музикално-артистична програма и сурвакаха областния управител инж. Георги Гугучков като пожелаха на него и екипа здраве, и  благополучие.

Коледарската група е с ръководител Емилия Пенчева и се състои от момчета от трети и четвърти клас.

Г-жа Пенчева сподели, че НУ „Цани Гинчев е модерно училище със 120-годишна история, в което на почит са традициите и народните обичаи. Учебната институция участва в множество проекти по национални програми на Министерството на образованието и науката.

В началото на месец декември проектът „Заедно против насилието в училище“ по програма „Еразъм +“, който Лясковското училище реализирах съвместно с партньори от Турция и Италия, бе отличен със Знак за качествено изпълнение на дейностите.

НУ „Цани Гинчев“ е приобщаващо училище, в което всички ученици са равни. Постигнатите високи резултати се дължат на отличното партньорство с родителите.

Коледарчетата получиха от областния управител лакомства и подаръци. На своя ред той им пожела да са здрави, ученолюбиви и все така да почитат българските народни традиции.