Заместник областният управител Петя Райкова бе гост на Коледното тържество на децата от Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в град Дебелец. Малчуганите получиха като подаръци от екипа на Областна администрация образователни книжки, конструктори и пъзели.

От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое има Петя Райкова поздрави директора на Центъра д-р Анелия Георгиева, екипа от специалисти, както и дечицата:

„Поднасям искреното си възхищение и благодарност за вашите професионализъм и всеотдайност, с които неуморно се грижите за малките ви възпитаници! Приемете искрените ми пожелания за  здраве, лично щастие, сила и кураж в професионалните предизвикателства! Пожелавам здраве и късмет на дечицата, за които полагате грижи“, бе посланието от областния управител.

Официални гости на тържеството бяха още кметът на град Дебелец Снежана Първанова, както и общински съветници от постоянната комисия по децата, младежта, спорта и туризма при Великотърновски общински съвет.

Децата зарадваха своите гости с богата артистично-музикална програма. Те получиха много подаръци и лакомства от Дядо Коледа и Снежанка, а най-много се зарадваха на еднометров шоколад – предоставен от Национален фонд „Свети Никола“, който е традиционен дарител на Центъра.

През последното тримесечие в Центъра специалистите са полагали грижи за 150 деца от Централна Северна България, разказа д-р Анелия Георгиева, която се гордее със своя екип от лекари педиатри, специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, кинезитерапевти, психолози, логопеди, медицински сестри и детегледачки.

Центърът реализира разнообразни дейности – ранна диагностика, медицинска и психосоциална рехабилитация, специфични грижи за деца с тежки вродени и придобити увреждания, хронични и соматични заболявания. Центърът предлага почасова услуга – работа по определен почасов график със специалисти и мобилна услуга – посещения на място при потребителите.

Заместник областният управител Петя Райкова получи благодарствен адрес към целия екип на Областна администрация за оказваната подкрепа на децата.