Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост на официалната церемония за откриването на обновения площад на град Златарица. Той, заедно с кметът на общината Михаил Ганев, спортният министър Весела Лечева и представител на фирмата изпълнител, прерязаха лентата на площад „Първи май“, за облагородяването на който са вложени близо 1 млн. лв.

Откриването се проведе в петък следобед и се превърна в своеобразен празник. На събитието освен официалните гости присъстваха стотици граждани на общината. За тях имаше фолклорна програма и празнична заря.

Новата придобивка на града има няколко атракции за жителите – фитнес уреди на открито, красив фонтан, детска площадка с ударопоглъщаща  настилка, открита сцена, красив надпис на града,характерен вече за много български градове и села, алеи, пейки, ново осветление, тротоари и гранитни павета, както и няколко места за паркиране. В скоро време златарчани ще се радват и на нова модерна спортна площадка, а добрата новина съобщи министър Весела Лечева, която поздрави усилията на кмета и администрацията за добрата работа.

В словото си управникът на общината Михаил Ганев припомни, че да имат нов площад е било дългогодишна мечта на съгражданите му. Липсата на финансиране обаче е забавила проекта. През 2020 г. Ганев е отправил мотивирано искане до министъра на регионалното развитие за отпускане на допълнителни средства.

Поздрав за новата придобивка отправи и областният управител инж. Георги Гугучков. Той заръча на златарчани да пазят парка, да го ползват със здраве и да му се радват.