Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на официалната церемония по случай 20 годишния юбилей на Великотърновския филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив. Тържеството се проведе в голямата зала на Община Велико Търново, а част от него бе церемонията по дипломиране на абсолвентите от Випуск 2022 г.

 

От името на областния управител инж. Георги Гугучков бе връчен поздравителен адрес към ръководството и студентите на ВУАРР, а заместник областният управител поздрави преподавателите и студентите:

„През тези двадесет години Вашата институция извървя упорит и амбициозен път на утвърждаване. Днес тя заслужено се радва на безспорен авторитет и е достойна част от академичното богатство, с което Област Велико Търново се гордее. Поздравления за това, че предоставяте отличен шанс на младите хора за успешна реализация на трудовия пазар чрез обучение, което отговаря на най-добрите европейски стандарти. Пожелавам ви здраве, вдъхновение и още много пъти по двайсет години“, каза Станислав Николов. Той пожела на абсолвентите от Випуск 2022 г. да откриват нови хоризонти на реализация и себеутвърждаване, да надграждат знанията си с младежка енергия и дързост, да бъдат смели, любопитни и целеустремени.

Студентите и преподавателите бяха поздравени от ректора на ВУАРР проф. д-р Марияна Иванова и от заместник кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

 

През настоящата година дипломираните студенти във филиал Велико Търново са 246. Те са се обучавали в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, 184 в образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалности „Стопанско управление”, „Финанси”, „Икономика на туризма”, „Аграрна икономика” и 62 в ОКС „магистър” по специалности „Финанси и банково дело”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Стопанско управление”, „Управление на проекти, „Счетоводство и одит”, „Икономика и управление на агробизнеса”, „Мениджмънт и бизнес психология”.

Диплом с отличие получиха 45 випускници, от които 30 с ОКС „бакалавър” и 15 с ОКС „магистър”.

Средният успех на випуска за ОКС „бакалавър” е Много добър 5,34, а за ОКС „магистър” – Много добър 5,44.

 

Първенец на випуска е Маргарита Ненова, която завършва ОКС „магистър” със специалност „Счетоводство и одит” със златен медал и успех 6,00.

Над 8000 са дипломираните студенти във Филиал Велико Търново на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за изминалите 20 години.