Заместник областният управител Петя Райкова бе гост за тържеството по повод 63-та годишнина от основаването на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. От името на областния управител инж. Георги Гугучков тя връчи поздравителен адрес на директорката инж. Милена Димитрова като пожела много успехи на колектива и учителите на гимназията:

„Поздравявам ви с 63-та годишнина от основаването на учебната институция, която е един от символите на град Горна Оряховица! ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е утвърдена, авторитетна и предпочитана гимназия, която години наред оправдава високите очаквания на родителите и обществеността. Днес имате повод да се гордеете с постиженията на вашите ученици и преподаватели. Бъдете все така всеотдайни и успешни! Честит празник“, е посланието на областния управител.

Тържеството се проведе в читалище „Напредък 1869“ в гр. Горна Оряховица и събра няколко поколения възпитаници на гимназията. Сред официалните гости бяха още народният представител Димитър Николов, заместник кметът на общината Стефчо Алипиев, представители на синдикатите и няколко технически университета в страната. Празникът продължи с концерт.