1 595 лв. бяха събрани на концерта в Долна Оряховица, с който бе поставено началото на кампания за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски.

 

Инициативата на кмета на Долна Оряховица Йордан Байчев изпълни до краен предел салона на НЧ „Хр. Козлев – 1883“. В концертната програма се включиха малчугани от ДГ „Детска радост“, ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, самодейци от читалището и Клуб на пенсионера „Надежда“, както и акробати от клубовете „Джим денс“ и Акро нова“.
Кампанията за набиране на средства за изграждане на паметник на Апостола бе подкрепена от народния представител Людмила Илиева, областния управител инж. Георги Гугучков и кмета на Общината инж. Добромир Добрев.


Паметникът на Васил Левски в Долна Оряховица се предвижда да бъде бронзов бюст върху постамент. Мястото, което е избрано за него е в началото на градския парк. Средствата, които ще бъдат необходими за паметника и вертикалната планировка около него са на стойност от близо 25 000 лв.

В следващите дни на обществени места в Долна Оряховица ще бъдат поставени кутии за дарения, а всеки, който иска да се присъедини към каузата на долнооряховчани може да дари средства и по банков път.

Банковата сметка, по която се набират доброволни дарения за кампанията е: BG91 UNCR 7000 1524 9847 08
От кметството уверяват, че всеки месец ще бъде даван подробен отчет за събраните средства.