30 курсанти и студенти от четвърти курс, специалност „Национална и регионална сигурност“ при НВУ „Васил Левски“ проведоха своя стаж в Областна администрация Велико Търново.

Младите хора бяха приети в зала 500 от областния управител инж. Георги Гугучков, заместниците му Петя Райкова и Станислав Николов, както и от главния секретар доц. Цанко Стефанов.

Пред четвъртокурсниците от НВУ областният управител изнесе лекция за работата на органите на изпълнителната власт и на техните администрации на територията на областта и взаимодействието им с местната  власт. Той ги запозна с работата и дейността на Областният съвет по сигурност, както и с дейностите, свързани с опазване на държавна или служебна тайна и чуждестранна класифицирана информация.

Освен това инж. Георги Гугучков акцентира на дейностите по защита на населението, културните и материалните ценности и околната среда при бедствия. Той илюстрира с действителни примери дейностите по защита на населението в случай на опасност или възникване на бедствие, кога може да бъде обявено бедствено положение и какви са мероприятията за защита на населението при бедствия във военно време.

Областният управител пожела на студентите и курсантите успешно завършване и добра професионална реализация.