Заместник областният управител Станислав Николов бе официален гост на тържествената церемония по връчването на дипломите на абсолвентите от  IV випуск на Великотърновския филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ град Варна.

Церемонията се проведе в Читалище „Надежда“ в старата столица и се превърна в истински празник за младите хора, техните родители и преподаватели. Своите дипломи, под аплодисментите на академичното ръководство и официалните гости, получиха 14 акушерки и 9 медицински сестри, от които един брат. Те положиха клетва и обещаха да бъдат на нивото на очакванията и знанията, които са усвоили във Филиала.

От името на губернатора инж. Георги Гугучков, заместник областният управител Станислав Николов поздрави младите хора и техните преподаватели:

„Филиалът на Медицинския университет във Велико Търново се ползва с безспорен авторитет и е част от нашето академично богатство. Връчването на дипломите на абсолвентите от Випуск 2022 г. е събитие, с което се ознаменува тържествено факта, че всеки от завършващите е разбрал какво е лекарската професия и всеки е намерил удовлетворение за себе си за избора на своята професия, за която неслучайно се казва, че е най-хуманната“, подчерта Николов.

Той се обърна и към абсолвентите:

 „Пожелавам ви постоянен стремеж към усъвършенстване в професионалната ви реализация! Следвайте принципите за хуманност към хората, които търсят вашата професионална грижа. Бъдете упорити в намирането на отговорни решения в трудните ситуации, с които ще се сблъсквате. Бъдете смели и приемете тази мисия с отговорност и всеотдайност!“

Заместник областният управител изказа благодарност и към преподавателите за неуморния труд и отговорност, както и за успешното протичане на учебния процес през годините на пандемия.