Областният управител инж. Георги Гугучков присъства на тържествената церемония по официалното откриване на новата академична 2022/2023 г. на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Той поздрави ректора проф. д-р Христо Бонджолов, преподавателите и студентите като им пожела успешен старт, ползотворно обучение и високи резултати в преподаването и усвояването на нови знания:

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай официалното откриване на новата академична 2022/2023 година! Убеден съм, че академичната общност ще продължи своята ефективна научна и образователна дейност, за да отговори на високите очаквания на съвременното общество“, се казва в поздравителния адрес на областния управител към ръководството и преподавателите на ВТУ.

Нека годините в университета да бъдат вашата най-добра инвестиция за бъдещето! Бъдете смели, упорити и неуморни в стремежа си към знания“, е посланието на инж. Георги Гугучков към първокурсниците и всички студенти.

Официални гости на церемонията бяха министърът на спорта и почетен гражданин на Велико Търново Весела Лечева, кметът на старата столица инж. Даниел Панов, заместник кметовете Снежана Данева и Нейко Генчев, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, деканите на факултетите и Великотърновският митрополит Григорий.

В словото си ректорът проф. д-р Бонджолов подчерта, че университетът започва академичната година с над 4 400 първокурсници и без притеснения за предстоящия отоплителен сезон. Студентите бяха приветствани още от спортния министър Весела Лечева и от председателя на Студентския съвет. Беше прочетена студентската клетва, написана специално за Великотърновския университет от поета и драматург Радко Радков, а Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий отслужи благослов за успешна академична година.