Областният управител инж. Георги Гугучков гостува на НУ „Цани Гинчев“ в град Лясковец за началото на учебната 2022/2023 г. Той приветства ръководството, учителите, учениците и техните родители за първия учебен ден:

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай първия учебен ден – 15-ти септември! За мен е чест да съм ваш гост, защото това е и моето училище! Пазя много топли спомени, не малко приятелства и огромно уважение към моите учители. Гордея се, че съм възпитаник на НУ „Цани Гинчев“, гордея се с историята, традициите и постиженията на моето училище!

Уважаеми преподаватели, вярвам, че и през новата учебна 2022/2023 г. ще бъдете все така всеотдайни будители и вдъхновители. Работете така, че да се гордеете с достойната си професия и с постиженията на вашите ученици!

Скъпи първокласници и ученици, отворете умовете и сърцата си за просвещението! Бъдете любопитни, ученолюбиви и упорити. Развивайте своите таланти, смело следвайте мечтите си и така ще пожънете успех!

И никога не забравяйте какво се пее в химна на вашето училище:

Светлина в душите ни да грее, 

Да се учим с радост и любов.

С трепет химните да пеем,

Да ни радва Божи благослов.

Пожелавам ви здраве, присъствена учебна година и на добър час“, каза още областният управител инж. Георги Гугучков.

Заместник областният управител Станислав Николов бе гост за официалното откриване на новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Той също приветства ръководството, учителите и възпитаниците на гимназията и им пожела попътен вятър през новата учебна година. С добри думи и приветствия по повод първия учебен ден се обърна към учениците и учителите от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в болярския град и главният секретар на Областна администрация доц. д-р Цанко Стефанов. По-късно той гостува и на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново, където също приветства екипа и възпитаниците на учебната институция.

Над 1750 са първокласниците в цялата Великотърновска област, а всички училища в региона посрещнаха учениците в собствените си сгради, след като навсякъде ремонтите приключиха. От Регионалното управление на образованието уверяват, че са осигурени условия за нормалното провеждане на занятия във всички учебни институции.

На добър час!